vineri, 17 mai 2013

„Din mormânt, Viață...”



„Din mormânt, Viață”  - din întuneric, Lumină - din întristare, bucurie, au fost rațiuni care ne-au motivat să încercăm să aducem o floare la icoana Învierii Mântuitorului, prin acest concert caritabil. Un proiect dificil, primul de acest gen la care ne-am aventurat, însă s-a dovedit un succes și acest lucru acoperă mulțime de osteneli. 

Rod al conlucrării, concertul ce s-a dorit caritabil în sprijinul bătrânilor din cadrul Asociației Sfântul Voievod Ștefan cel Mare din Hârja, și-a propus să pună umărul la derularea serviciului acreditat de îngrijire a persoanelor vârstnice la domiciliu, cazuri sociale și persoane vulnerabile care au nevoie de îngrijire. A fost pentru prima dată când oameni de valoare s-au unit unui scop comun și ținem să mulțumim expres Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” reprezentat prin doamna directoare prof. Felicia Filip și domnului director adjunct Ion Pricope pentru sprijinul moral și material. Totodată ne întoarcem gratitudinea către gazda noastră dragă din fiecare an, Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești, și către Școala Gimnazială nr. 1 din Onești reprezentată în concert prin mărgăritare care au strălucit cu vrednicie, elevi serioși și cu spirit responsabil ce s-au ridicat la mare înălțime. Centrul de Tineret și Voluntariat „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” coordonat direct de către părintele profesor Petrică Cautiș, ne-a fost alături prin implicare și devotament și ținem să îi încredințăm că Dumnezeu le va întoarce osteneala prin aleasă bucurie. Concertul purtat pecetea binecuvântării Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, iar faptul că a fost încununat de succes și bucurie este meritul din plin colaborării fructuoase cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. 

Primii oameni care află de Învierea lui Hristos sunt femeile mironosițe, asemeni magilor de la Răsărit, care au curajul să primească această tulburătoare veste, înaintea Apostolilor care se îndoiau. Prin jertfa femeilor mironosițe și dăruirea lor, Hristos se descoperă ca Unul ce a sfărâmat porțile fricii și ale deznădejdii, ne invită să gustăm din Paștile fără de prihană, din izbăvirea de întristare. Este nădejdea ce dorim să nu se ia de la noi și ne rugăm la Dumnezeu să ne dea tuturor curajul femeilor mironosițe care cu inimă smerită au bătut la ușa Învierii lui Hristos.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu