sâmbătă, 18 aprilie 2015

Spre ziua cea neînserată





„Spre ziua cea neînserată” a fost numele concertului de cântări specifice Postului Mare și perioadei  pascale organizat vineri, 17 aprilie, de către Grupul Filomelos în Onești. 

 Proiect entuziast, construit cu mult curaj și dăruire, grupul Filomelos este alcătuit din elevi și studenți ai  unor facultăți laice care își propun să promoveze muzica psaltică.  Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești și a avut ca scop reiterarea parcursului tematic al întregii perioade de pregătire și bucurie pascală.

Concertele organizate la Biblioteca Municipală din Onești de către Grupul Filomelos reprezintă o tradiție în atenția publicului oneștean și se încadrează într-un proiect complex de promovare a muzicii psaltice. Evenimentul și-a dorit să fie o completare a concertului de cântări bizantine din Postul Mare desfășurat la Borzești, în duminica Floriilor unde istoria s-a dovedit ecou al ascezei și al înălțării bizantine. 

Biserica din Borzești, „Betleemul” unde Sfântul Ștefan cel Mare adeverește legenda Stejarului din Borzești este, din anul  2013, ecoul unde grupul Filomelos își conturează existența. În tot parcursul său, grupul a avut binecuvântarea și susținerea ÎPS Ioachim  cu care a desfășurat numeroase proiecte. Cu spirit de dăruire, Filomelos a adunat în recuzita sa o amplă activitate misionară, atât la Borzești cât și în bisericile din țară, promovând muzica psaltică și valorile naționale.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu