luni, 16 august 2010

13-15 august 2010 - Valea Plopului - Adormirea Maicii Domnului

Minune prea mare
Este a se vedea,
Cum ceea care Viaţa lumii născu
Morţii cei firesti part
şă s-a facut.


Nu mai departe de câteva ore de mers cu trenul s-a ivit în aceste călduroase zile ale lui gustar o localitate, în apropierea Ploieştiului ce parcă ne aştepta să-i cunoaştem din frumuseţe. Valea Plopului, o comunitate de oameni ce ne-a primit cu o ospitalitate aparte ne-a ajutat să înţelegem că Maica Domnului prin moartea sa ne este mult mai aproape din Ceruri, în nevăzutul de aproape, la acest mare praznic. În grija ei faţă de noi, rânduieşte oameni cum ar fi părintele Nicolae Tănase care biruiesc moatea preţuind marele dar pe care Dumnezeu ni l-a dăruit nouă şi anume viaţa, prin grija şi sprijinul celor ce în « viforul necazurilor » au nevoie de întărire. Copii crescuţi cu dragoste de Dumnezeu şi cu nădejde că Maica Domnului nu îi va uita, ne-au împărtăşit din bucuria lor, de hramul parohiei din care fac parte, şi ne-au sprijinit în gândul că a noastră cântare vibrează în sufletul lor.

Şi mai mult vrem să-i mulţumim părintelui Nicolae Tănase pentru că ne-a îngăduit să-l necăjim cu câteva întrebări şi că s-a îngrijit de noi în timpul şederii noastre.

Experienţa avută s-a întregit nu în ultimul rând de gândul că în fiecare an Maica Domnului ne face încă o dată mărturia proniei ei faţă de noi, amintindu-ne de prima noastră afirmare ca un grup. În fiecare an, exclamăm « ce bine este să fie fraţii împreună » şi nădăjduim să nu ne trezim din acest vis frumos, indiferent de câte adieri or să apară.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu