joi, 29 decembrie 2011

22 decembrie 2011 - ”Aur, smirnă și ... colinde”

Localitatea Onești
Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Onești

            Fără să stăm prea mult pe gânduri, cele mai tihnite concerte pe care le-am agonisit în recuzita amintirilor au fost găzduite în Biblioteca Municipală din Onești. Iar cu toții în adâncul inimilor noastre, în cursul anului, tânjim la această perioadă când ne îmbrăcăm sufletele în straie de colindă și le așezăm la picioarele oneștenilor. Așa ne place nouă să cădim Nașterea Mântuitorului, în spirit autentic, îndrăznesc să spun, cât mai responsabil putem și sincer. Și pentru că empatizăm cu grupuri similare, care nu sunt departe de efortul nostru, i-am chemat alături de noi, a doua oară,  pe corul psaltic ”Melozii Romanului” ai Seminarului Teologic ”Sfântul Gheorghe” din Roman.
         Am închinat deopotrivă lui Hristos, prin gândul ascultătorilor noștri, colinde precum „Sus în vârful ceriului”, ce vorbește despre lacrimile lui Moș Adam de după cădere, sau „Nouă azi ne-a răsărit””Steaua spre răsărit” și „Maria se preumbla” unde întreaga natură  ține isonul Nașterii Mântuitorului. Bucuria comuniunii a fost însă și mai deplină când împreună cu invitații noștri am ales să ne alăturăm celor trei slugi ale lui Crăciun. Ele nu se pot aprochiare de măreția Nașterii Mântuitorului însă își aduc slujirea, asemeni celor trei magi care vin spre Răsărit,  prin  mintea lor ostenită de ispite, însă nu deznădăjduită.
Spre uimirea și copleșirea ucenicilor ce trudesc în ogorul corului, concertul nu s-a încheiat odată cu „Urarea” lui Anton Pann, ci cu o neașteptată surpriză a celor ce ne sunt povățuitori. Bucuria distincțiilor date de ei (diplome personalizate și insigne cu blazonul corului) ne-a făcut să înțelegem mai adânc faptul că suntem asemeni unei familii în care fiecare membru are o importanță proprie, unul se împlinește în celălalt și nu se întristează niciodată, căci sunt prețuiți îndeosebi. Dând slavă lui Dumnezeu pentru toate, Îl rugăm să ne mai îngăduie în încercările noastre stângace și să ne primească de acest Crăciun alături de El în taina peșterii Sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu