vineri, 26 iulie 2013

1-2 iulie 2013 - Zilele Betleemului Ștefanian


Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Borzești
Oraș Onești, județul Bacău



Cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul, în orașul Onești s-a pus temelia unei noi sărbători ce va dănui cu rugăciunile Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.  Se dorește o reîntoarcere de perspectivă către cinstirea sfinților ce au contribuit la unitatea națională și la făurirea neamului românesc. 

Momente de rugăciune și evocare istorică au fost incluse în programul „Zilelor Betleemului Ștefanian” iar noi ne-am simțit aproape de acest eveniment și am încercat pe măsura fiecăruia dintre noi să ne aducem osteneala. Părintele profesor Petrică Cautiș dimpreună cu doamna dirijoare prof. Paula Cautiș au purtat responsabilitatea acestui eveniment care nu a fost deloc ușoară, dar osteneala nu a fost în zadar, căci evenimentul a fost încununat cu bucurie.

Liturghia arhierească oficiată de PS Ioachim Băcăuanul a adunat deopotrivă preoții slujitori din orașul Onești, membrii ai comunității locale, precum și mulțime de credincioși care au simțit nevoia de a se ruga Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. Emblemă și simbol a Moldovei, Biserica din Borzești își construiește noi punți sufletești, iar noi ne rugăm la Dumnezeu să ajute la acest început bun cu dragostea, răbdarea și milostivirea Sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu