sâmbătă, 1 iulie 2017

Lansare CD: Slujba Paraclisului Sfântului Voievod Ștefan cel Mare

Ca un mir de mult preț aducem prinos de cinstire Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, la soroc de plinire, dupa 10 ani de truda în muzica dumnezeieștilor părinti, noi,  Corul psaltic Filomelos.
In 2007, Corul a primit blagoslovenia Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacaului, iar din  anul mântuirii, 2013, Filomelos cânta spre slava Domnului la strana Bisericii Sfântului Ștefan din Borzești.

Nădăjduim că vă veți odihni cugetul pe melosul acestui paraclis, întru cinstirea Sfântului Voievod, spre câștigarea ocrotirii sale, care degrab caută la cei aflați în primejdii și strâmtorări.
Corul psaltic Filomelos este alcătuit din tineri care nu au urmat școli bisericești, ci sunt uniți de dragostea și râvna  față de muzica de tradiție bizantină. Cu rugăciuni către Bunul Dumnezeu și prin cântarea de Dumnezeu inspirată vrem să devenim mărturisitori ai valorilor credinței Bisericii Ortodoxe în rândul tinerilor și să învățăm și mai sârguincios melosul autentic al muzicii psaltice  așa cum a fost statornicit de sfinții imnografi.

Vă așteptăm la Biserica din Borzești să ne rugăm împreună pe cântări alese din Slujba Paraclisului, eveniment ce se va desfășura la Biserica din Borzești, 1 iulie 2017, în cadrul Zilelor Betleemului Ștefanian, ediția a V-a.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu